- -30%

Składniki: 41% skrobia z tapioki, woda, skrobia kukurydziana, barwnik (E150d (SULPHITE)), substancja zagęszczająca (E412), substancja konserwująca (E262, E202), aromat czarnego cukru.
Przygotowanie: W dużym rondlu zagotować 10 filiżanek wody na 1 filiżankę perełek tapioki. Powoli dodawaj perełki tapioki do gotującego się garnka i delikatnie mieszaj. Pozwól perłom tapioki wypłynąć na powierzchnię wody. Przykryj garnek. Gotować przez 2-3 minuty na średnim ogniu. Wyłącz ogień i gotuj przez kolejne 2-3 minuty (czas można dostosować do własnych upodobań, aby zmiękczyć perły tapioki). Wyjąć perełki tapioki i umieścić w zimnej wodzie na 20 sekund. Wyjąć perełki do suchej miski i wymieszać z cukrem lub miodem. Gotowe do podania. Wskazówka! Dodawać do napojów lub deserów.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej
Informacja o wartości odżywczej (100 g): energia 920 kJ/220 kcal, tłuszcz 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g), węglowodany 54 g (w tym cukry 0 g), białko 0 g, sól 0,20 g.
Kraj pochodzenia: Chiny
Dystrybuowane przez: UAB Gusania, Vokės g. 24, Letvaris, LT-25144, Litwa, [email protected]
Ilość netto: 250 g
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz opakowanie
Napisz swoją opinię